Şahsiyet Dizisinin Çekildiği Apartmana Gittik!


Yeni yazımızdan merhaba :) Alzheimer hastası olan bir seri katil hikayesinin konu edildiği ve başrolünde usta oyuncu Haluk Bilginer'in oynadığı Şahsiyet dizisinin geçtiği apartmana gitmeyi planlıyorduk hemen hemen diziyi izlemeye başladığımızdan beri. Dün yola çıktık ve merakımızı gidermek için gittik.

Çünkü bazen ister istemez izlediğimiz dizilerde ''Acaba bu dizi/filmdeki yer gerçekte nasıldır? Daha büyük müdür? Daha küçük müdür? Daha eski midir?'' diye merak ediyor. Ekmek Teknesi dizisinin çekildiği fırına ve sokağa da gitmiştik yıllar önce, orası daha küçük geldi mesela. Bunun gibi :)

Apartman Beyoğlu'nda ve dizide Haluk Bilginer'in ve ailesinin dizideki soyadı da Beyoğlu.. Dizide daha pekçok ünlü isim var. Hüseyin Avni Danyal, Müjde Ar, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Necip Memilli, Metin Akdülger gibi isimler bulunuyor. Senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Onur Saylak bulunuyor.






8 ve 10 numaralı daireleri dizide sık sık görüyoruz. 10 numaralı dairede kızı ve torunu ile yaşayan Agah, 8 numaralı dairede ise rehin aldığı insanları saklıyor.

Apartmanın içine giremedik çünkü kapı kilitliydi ve zil yoktu. Zili baya bir aradık, belki zile basarsak kapıyı açan olur diye ama içeride kimse de yoktu zaten. Biz de küçük bir hile yaptık ve cama telefonu yapıştırarak apartmanın içinin fotosunu ancak öyle alabildik :)




Apartman, Beyoğlu’nun Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Jurnal Sokak’ta yer alıyor. Dizide birde bar var ve adı ''Darphane.'' Bar apartmanın içine girince sağ tarafta kalıyor. Oraya da bakmak istedik ama orayı da dışarıdan çekmekle yetindik.


Gezimizi böylece sonlandırdık ve İstiklal Caddesi'nde kahve içmeye gittik. Diziyi izlememiş olanlar için fragman aşağıda :)
Tamamını Puhu Tv'den izleyebilirsiniz. Yeni yazıda görüşmek üzere!


- Merve
Şahsiyet Dizisinin Çekildiği Apartmana Gittik! Şahsiyet Dizisinin Çekildiği Apartmana Gittik! Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 11:06 Rating: 5

12 yorum:

  1. Merhabalar çok güzel bir yazı olmuş. Bu nedenle sizi takibe aldı. Hikayemi paylaştım uğrayıp yorum bırakırsan sevinirim...

    YanıtlaSil
  2. Geçen gün izledim dizinin bir kaç bölümünü.Haluk Bilginer,çok iyi bir oyuncu.Fakat bir çok mantık hatası da var filmde.Türk dizilerine göre sanırım kalitesi daha yüksek ama bu dizi bana ne katar diye düşündüğümde fazla bir şey bulamadım :( Fotoğraflar da hoş olmuş :)Emeklerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Zaten Polisiye türünde bir dizi. Yani size fazla bir şey katmasını bekleyemezsiniz aslında. Düşüncelerinizi bizlerle de paylaştığınız için teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  4. Diziyi izlerken merak ettiğim unsurlardan biriydi bu apartman. Ben de gidip görmeyi çok istemiştim. Bu yazıya denk gelince baya sevindim. Beyoğlu'nda yer alan bütün binaların çok hoş bir havası var. Her gittiğimde dolu dolu fotoğraflar ile dönüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Evet çok güzel görünümde binalar var. Keşke tüm İstanbul öyle kalsaymış dimi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da belki Beyoğlu nun anlamı olmazdı dimi

      Sil
  6. Yanılmıyorsam apartman Süper Baba dizisinde de kullanıldı.Elif'in (Bennu Yıldırımlar) evi giriş katta ki barın olduğu daire.Yaklaşık 129. bölümden itibaren görülebilir.O zaman ki halinden,sağlam bir tadilattan geçtiği görülüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir. O dizi çok eski. Tadilattan geçmiştir muhakkak. İyi hafızanız var ;)

      Sil
  7. Merhaba. Artık herkes sevdiği dizileri internetten izliyor. Torrentten indirip dizi izleyenlerin ve indirmeden Cepten ve Tabletten online dizi izleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dizi izleme sitelerini eskiden yabancı dizi sevenler kullanırdı artık Türk dizilerini sevenler de kullanıyor. Amerikan dizilerine alternatif olarak Kore dizileri ve Hint dizileri sevenler de azımsanmayacak derece. PuhuTv, BluTv, Netlix, Youtube falan tamam da yerli dizi sitelerini de mutlaka ziyaret edin. Büyük emek veriyor insanlar.

    YanıtlaSil
  8. Masumlar apartmanı binası şuan

    YanıtlaSil
  9. Yukarıdaki bi yorumda bir şey kalmadığını belirten biri olmuş tabiki herkesin kendine göre düşünleri var kimse aynı şeyleri düşünmek zorunda da değil ama bence dizide anlatılan çok şey vardı üç sene önce izledim aklımda kaldığı kadarıyla misal bi sahnede insanların merakını üstüne çekmiş bi seri katıl olmasına rağmen insanlar bunu kısa bi sürede unutur aslında insanlar alzheimer gibi bişey geçiyordu tam hatırlayamasam da bence burda bile çok şey anlatılmak istenmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size, her şeyden önce dizide farklı travmaların farklı kişiler üzerindeki etkisi insan psikolojisi açısından çok şey katıyor. Dizi görsellik ve kalite açısından tartışılmaz zaten.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.