Genius İkinci Sezon: Picasso



Herkese merhaba :) Bugünkü yabancı dizimiz 24 Nisan'da oynamaya başlayan, National Georaphic'in Emmy ödülü adayı dizi serisi olan (belgesel olarak da geçiyor) Genius'ın ikinci sezonu Picasso. Biliyorsunuz 1. sezonda Albert Einstein'ı izlemiştik. Bu sezon ise efsane ressam Picasso'nun hayatını anlatmışlar bize. Bu arada Pablo Picasso'nun gerçek adı '' Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso'' imiş :) Bu bilgiyi de verdikten sonra gelelim ayrıntılara...

Dizi oyuncularında, baş rolde Antonio Banderas olmak üzere Alex Rich, Samantha Colley, Clémence Poésy, Poppy Delevingne, T. R. Knight gibi isimleri görüyoruz.

Kendisinin gençliğini oynayan Alex Rich'i ben fotoğraflarını karşılaştırınca baya benzettim. Siz nasıl buldunuz?



 
Aynı zamanda yaşlılığını oynayan Antonio Banderas'da bence tam olmuş. Picasso'nun karakterini ve tarzını tam yansıtmış bence.
 

 
Dizi hakkındaki kendi görüşlerim ise, gerek dönemi iyi yansıtması, gerekse akıcılık ve gerçekçilik olarak dizinin gayet iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum. Bu tarz diziler biraz daha olayların arka planında neler olduğunu, ünlü sanat eserlerinin ya da dünyanın seyrini değiştiren insanların, ne gibi zorluklardan geçtiklerini ortaya çıkarıyor. Onun için bu tarz dizileri seviyorum ve önemli buluyorum.

Dediğim gibi dizi başlayalı 1 ay oldu, siz de bu aralar izleyecek dizi arıyorsanız başlayın derim. Fragmanı da aşağıda. Yeni yazıda görüşürüz ve sanat ile kalın! :)


 
- Merve
 
Genius İkinci Sezon: Picasso Genius İkinci Sezon: Picasso Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 22:57 Rating: 5

4 yorum:

  1. Picasso' nun gerçek adının bu kadar uzun olabileceği aklıma bile gelmezdi sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel dizi ve güzel AD ( baya uzun bir ad )
    https://omerfaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Tatile girerken yeni dizi arayışım için güzel bir öneri oldu.. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.