Uzay Dizileri Sevenlere Önerimiz: Lost in Space

Lost in Space


         Merhaba sevgili okuyucular. Sizlere bugün yeni izlediğimiz ve çok beğendiğimiz bir diziden söz etmek istiyorum.

    Eğer uzay filmlerine ve dizilerine meraklıysanız Netflix in bu yeni çıkan dizisi Lost in Space i kaçırmayı asla istemezsiniz ve emin olun siz de çok beğeneceksiniz! :)

    Lost in Space dizisinin konusu şöyle: Dizi, günümüzden 30 yıl sonrasında geçmekte. Uzayda sömürgeleştirmenin başlamıştır ve Robinson ailesi daha iyi bir dünyada yaşamaya hak kazanır. Geçtikleri testler, aldıkları eğitimlerden sonra uzayda yeni bir koloni kurmak için yola çıkarlar. Fakat yolculuk sırasında beklenmedik olaylar gerçekleşir ve rotalarından saparlarRobinson ailesi Jüpiter adlı uzay gemileriyle bilinmedik bir gezegene düşerler ve buradan kurtulmanın yollarını ararlar.

Robinson Ailesi

    
    Üç çocuklarıyla ne yapacaklarını şaşıran bu aileyi bu gezegende birçok tehlike beklemektedir. 

   Oğulları kaybolduğu sırada bir uzaylı çeşidiyle karşılaşıyor ve robot-uzaylı karışımı görüntüsünde olan bu canlıyla arkadaş oluyor. Uzaylı çocuğa bağlı bir şekilde o nereye giderse oraya gidiyor ve onun sözünden çıkmıyor. O ne derse ona göre davranıyor. (Çok tatlı değil mi? :) )

Uzaylı ve Will Robinson

    - Tabi bazen hatalı davranışlarda da bulunabiliyor -

   Sonuçta kontrol etsen de nereye kadar ediceksin. Farklı türde bir canlı o. Ne zaman ne yapacağı belli mi olur. Dimi?

   Uzaylı aniden kötüleşebiliyor. Bir tehdit algıladığı anda arkasından birkaç kol daha çıkıyor ve kafasındaki renk açık maviden kırmızıya dönüyor. Sonra da saldırmaya başlıyor zaten. İşte o anda onu birtek küçük Will durdurabiliyor.


Bu da uzaylımızın gündüz görünümü.
 
       Bu dizi aslında 1965-1968 yılları arasında 3 sezon yayınlanan orijinal Lost in Space den geliyor. Yayınlandığı zamanlar Star Trek dizisiyle aynı dönemlere denk gelmiş.


       

Fragman (1965)
 
 
 


        Hatta 1998 yılında da bir sinemaya uyarlamasını yapmışlar. "Friends" dizisinden tanıdığımız Matt LeBlanc de başrol oyuncuları arasında yer alıyormuş.

 Fragman (1998) 
 
               

   Dizinin yeni versionu hakkında fazla detaya girip çok şey anlatmak istemiyorum. Çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. İzlemekten oldukça keyif aldım. Macera ve aksiyon dolu. :)

   Ayrıca bu diziden çıkardığım sonuç olarak kendi düşüncelerim; Eğer olur da birgün uzaylılarla karşılaşırsak (ihtimal çok düşük biliyorum ama) onları kendi yararımıza, insanlığın yararına çevirebiliriz. Yani bizim için savaşmalarını sağlayabiliriz, ya da başka yararlarda da kullanabiliriz.

   İlla da onlardan korkmamak gerektiğini ve arkadaş olunabileceğini de gösterdiğini düşünüyorum.

   Eğer aranızda izleyenler veya izlemiş olanlar varsa, yorumlarda tartışabiliriz.

   Sadece 1 sezon oynadı henüz ve 10 bölümden oluşmakta. İkinci sezonunu sabırsızlıkla bekliyorum çünkü baya heyecanlı bir yerde bitiyor.

Keyifli izlemeler!

Fragman (2018)






- Nazlı


 
Uzay Dizileri Sevenlere Önerimiz: Lost in Space Uzay Dizileri Sevenlere Önerimiz: Lost in Space Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 11:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Ola ki bir gün uzaylılara denk gelirsek, onları işlerimize karıştırmayalım diyorum:)
    Çocuklar iletişim kurup arkadaş olmuşlar bile. Ne deyim darısı bizim başımıza:)
    Paylaşım adına teşekkürler sevgili ikizler...

    YanıtlaSil
  2. Bende bu aralar izlenecek dizi arıyordum , yazınız sağ olsun buldum
    https://omerfaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.