İstanbul Saint-Joseph Lisesi'nden "Gece" Sergisi

"Nuit" (Gece) Sergisi


       Merhaba sevgili okuyucular. Sergilerle aranız nasıl? 

   Sever misiniz? Sevmez misiniz? Gider misiniz? Gitmez misiniz? Açıkçası biz sergileri gezmeyi çok seviyoruz ve böylesi değişik ve orijinal sergileri bulduğumuzda koşa koşa gidiyoruz. :)

  Size bugün dün gitmiş olduğumuz çok güzel, özgün bir sergiden bahsedeceğim. Eminim sizlerin de ilgisini çekebilecek bir sergi bu. Fransızca "Nuit" yani "Gece" adlı sergiden. 

  Fransa Büyükelçiliği ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle, Paris'teki "Museum National d'Histoire Naturelle (Ulusal Doğa Tarihi Müzesi) iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, 2014 yılında Fransa'da 3 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edilmiş.









    Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Saint-Joseph Lisesi'nde gerçekleştirilen bu serginin ziyaret saatleri 15:00 ve 18:00 arası. Gittiğinizde ise lisenin girişinin yan tarafında bulunan geçişten kimliğinizi vererek (kaç kişi gitmiş olduğunuz farketmiyor, tek kimlik kartı yeterli) bir ziyaretçi kartı almanız gerekiyor. Bahçede ortada bulunan heykelin oradaki kapıdan girerek, sağa dönüyorsunuz ve koridorun sonuna kadar devam ediyorsunuz. Oradan ise sol kapıdan sergiyi ziyarete başlayabilirsiniz. 

    Günümüzde doğadan uzak kalan insanı tabiatla tekrar bir araya getirmeyi amaçlayan bu sergi üç ana bölümden oluşuyordu. Bunlar, "Gökyüzü","Doğa" ve "Uyku".

   Gökyüzü; gökyüzünün yapısını, Doğa; omurgalı ve omurgasız hayvan türlerinin gece davranışlarını ve duyularını kullanma şekillerini, Uyku ise; uykunun evrelerini, hayatımızdaki önemini ve ışık kirliliğinin etkilerini anlatıyordu. 






    En ilgimi çekenlerden biri de bu kelebek koleksiyonu oldu. Hep yakından böyle çeşitli bir kelebek koleksiyonu görmek istemişimdir. :)





   Buraya kadar da gördüğünüz şekilde sergi oldukça size doğanın içinde geziyormuşsunuz ve sanki o anlık şehir içinde yaşamıyor da, sanki ormana gelmişsiniz hissi veriyordu. :) Yerlerdeki kurumuş yaprakların üstünde yürüdükçe çıkardığı sesler, doğadan hayvan sesleri, kurumuş yaprak kokuları ile çok farklı bir sergi deneyimi sizleri bekliyor.






  
   Gezerken birçok önemli bilgi edineceksiniz. 






       13 Kasım da başlamış olan bu sergiyi 18 Ocak 2019 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz. Oldukça geniş bir ziyaret süresi mevcut. 

Saint-Joseph Lisesi (Bahçe)


- Nazlı


İstanbul Saint-Joseph Lisesi'nden "Gece" Sergisi İstanbul Saint-Joseph Lisesi'nden "Gece" Sergisi Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 11:49 Rating: 5

6 yorum:

  1. sergi hala devam ediyor mu ? hemen bir araştırayım. teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. Ben bunu kaçırmışım, fazlaca güzel bir hatırlatma oldu benim için:) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Harika bir sergi :)
    Ben de beklerim bloguma, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir sergi, gezmek isterdim. O tarihe kadar İstanbul'a gelirsem giderim. İzmir'de de Arkas Sanat Galerisi güzel sergilere ev sahipliği yapıyor.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba tekrar ziyarete geldim, beklerim:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.