Bizden Sizlere Bir Dizi Önerisi Daha - Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery
      

            Merhaba sevgili okurlar. Öncelikle belirtmek isterim, yazıda asla spoilere yer vermeyeceğim. O konuda bir kuşkunuz olmasın. Sadece sizlere bir dizi önerisinde daha bulunmak istiyoruz bugün. Bu dizi, 1966-1969 yılları arasında sürmüş ve 80 bölümden oluşan Star Trek (Uzay Yolu) serisinin günümüze uyarlaması olan Star Trek: Discovery.

     Artık bilindiği üzere ülkemizde de yabancı diziler çok izleniyor ve önemli bir yer tutmakta. Bu diziler arasında kimisi çok yer bulamıyor kendine ve kaldırılıyor, birçoğu ise çok beğenilip izlenilerek geniş kitlelere hitap ediyor.

     Yabancı dizilerin bildiğiniz gibi bölüm süreleri en fazla 1 saat oluyor ve bunun yanında içeriği dolu dolu geçiyor. Bizdeki gibi 2 saat sürüp sizi baymıyor ve senaryoları da çok sağlam. İşte bu yüzden altyazı okumaya üşenmeyip, (inanın sırf altyazı okumaya üşendiğiniz için çok şey kaçırıyorsunuz) iyi diziler izlemenin keyfine varıyoruz biz ve bu dizi de bize göre, yükselişe geçen ve kendine sağlam bir izleyici kitlesi bulabilecek düzeyde bir dizi.



Star Trek: Discovery


           Dizi oyuncularında ise şu isimleri izliyoruz: Sonequa Martin (TWD den hatırlayacağınız), Michelle Yeoh, Doug Jones, Anthony Rapp, Jason Isaacs, Mary Wiseman, Reka Sharma, Rainn Wilson, Clare McConnell, Christopher Obi, Shazad Latif, Mary Chieffo, James Frain, Kenneth Mitchell, Damon Runyan.


Star Trek: Discovery - Micheal


            Konusu ise şu şekilde: Yüzyıllık sessizliğin ardından Federasyon ve Klingon İmparatorluğu arasında savaş patlak verir. Çatışmanın merkezinde, gözden düşmüş bir Yıldız Filosu subayı vardır.

     Dizide görsel efektler ve kullanılan renkler özellikle ilgimi çekti. Sahne geçişleri ve kamera açıları da çok iyi. Ayrıca dizinin geçtiği ortamlar çok iyi hazırlanmış ve sizi izlerken diziye kolayca adapte ediyor. Oyunculuklara zaten bir şey diyemem, özellikle Soneque tam Micheal rolüne oturmuş. İyi bir seçim yapmışlar. Zehir gibi rolünün hakkını veriyor valla. :)

      Klingonların makyajları da gayet iyi yapılmış. Sizce de çok gerçekçi durmuyorlar mı?




      Eğer Bilim-Kurgu türünde, böyle uzayda falan geçen dizilere, filmlere sizin de bizim gibi ilginiz varsa bu dizi kesinlikle kaçırmamanız gereken bir dizi.

- Nazlı

 
Bizden Sizlere Bir Dizi Önerisi Daha - Star Trek: Discovery Bizden Sizlere Bir Dizi Önerisi Daha - Star Trek: Discovery Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 13:39 Rating: 5

6 yorum:

  1. Güzel bir yapım olacağa benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim ben de, ilk bölümlerdeyim henüz, çocukluk, ilk gençlik yıllarımın Kaptan Kirk'ü, Mr. SPock'ının yeri başka olsa da, bunların görselliği teknolojiye paralel muhteşem, Klingonların kullandığı dil gerçekten yeni bir uydurma dil mi, (Hobbit dili gibi) yoksa uyduruk mu çok merak ettim, tıpkı yüzleri gibi dillerine de uyuz oldum:(

    Emeğine sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki öyle, ilk serinin yeri ayrı... Valla dil konusunda da, sanki uyduruk bir dil gibi geldi bana da. Sanırım uydurmuşlar :) Yüzleri korkunç biraz evet :D

      Sil
  3. I haven't seen this TV-show, but I really like reload of ST and new films. Maybe I'll find time to enjoy this serial.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.