Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi'ni Gezdik




Yeni yazımızdan merhaba! İstanbul'da toplamda 2 tane akvaryum mevcuttu (İstanbul Akvaryum ve İstanbul Sea Life Akvaryum) ve artık bunlara Emaar Square Mall 'da ki akvaryum da eklendi. Diğer akvaryumları gezme fırsatımız olmamıştı. Biliyorsunuz ki trafik ve mesafe dolayısıyla İstanbul'da her zaman her yere gitme olanağınız olamayabiliyor. Bu akvaryumun bir diğer özelliği de Anadolu yakasında olması :) O zaman fazla uzatmadan gezimize başlayalım :)


İlk başta küçük balıkları görüyoruz. Dünyanın her yerindeki denizlerden, okyanuslardan gelen çeşit çeşit balıklar var.





Burada kayıp balık Nemo'yu da gördük :) Çok küçük bir balıkmış doğrusu çok şaşırdım ama çok tatlılar :)



Daha sonra sizi bu tünel karşılıyor burada da çeşitli balıkları görüp kendinizi sualtındaymış gibi hissetmeye devam ediyorsunuz :)



Sonra girdiğiniz bu odada tamamen farklı bir havada hissediyorsunuz kendinizi. Burada deniz analarının içinde çok değişik bir atmosfer mevcut. Bu odada baya oylandığımızı söylemek isterim :)






Fotoğrafta da yazdığı gibi sanki bir disco ortamı vardı ve müzik eşliğinde sanki 80'li yıllardaki discolara gidiyorsunuz :)


Bu su fareleri ise gerçekten çok komiğime gitti. Gerek uyurken duvara doğru dönmüş olmaları, gerekse fotoğrafta gördüğünüz yüzen farenin hayata karşı boşvermişliği
beni benden aldı :))



Daha sonra ise örümceklerin ve vahşi yaşaın olduğu alanlara geliyorsunuz. Kutuların içinde örümcekler var ama onların yakından hallerini koymama kararı aldım. Belki bazılarınız bakmak istemez :)





Sakallı ejderler ise en sevdiklerimdir :)


Sonlara doğru ise bu tatlış penguenler ile tatlış anlar yaşadık. Özellikle de ikinci fotoda arkada görmüş olduğunuz penguen bir türlü suya atlayamadı. Çok güldük :D




Son olarakta 2 tane dev timsah vardı. Onları fotoğraflayamadık çünkü arkalarını dönmüş uyuyorlardı ve tam olarak güzel bir çekim açısı yakalayamadık. Ancak kendilerini görmek te yetti :)




Gördüğünüz gibi gezimiz bu şekilde sonlandı ve bu linkten akvaryum hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yeni yazıda görüşürüz! :)




- Merve
Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi'ni Gezdik Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi'ni Gezdik Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 17:28 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.