Yapı Kredi Koleksiyonlarından Bir Seçki: Sarmal Helix Sergisi


     
        Herkese merhaba. Biz Merve'yle sergileri gezmeye bayılıyoruz ve bugün gene bir sergi yazımızla karşınızdayız. İstiklal Caddesi'ne gitmiştik birkaç gün önce, özlemişiz de... Biraz bakınalım dedik uzun zaman sonra, bir de kitabevine uğrayacaktık orda sevdiğimiz bir kitabevi var. Giderken giderken, bir de sol tarafta bir yapı dikkatimizi çekti. 

    Burası neymiş böyle çok modern bir görünümü varmış falan derken, 1964 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapı Kredi Kültür Sanat'ın, modern ve hoş görünümlü bir yenilenmesi olduğunu öğrendik. Tekrar halka açılmış ve içerisinde "Sarmal Helix" sergisi de dahil olmak üzere birçok kültür sanat etkinliğine de ev sahipliği yapıyormuş.

Sarmal Helix


     Hatta binanın giriş katında Yapı Kredi Yayınları'nın bulunduğu bir kütüphane bile mevcut. Burası da 2 katlı, çok şık dekore edilmiş ve sizi içeri davet eden bir havası var. 




       Binanın merdivenlerinden yukarı çıkarken ise çok iyi düşünülmüş olan bu Karagöz-Hacivat oyunundaki karakterlerin duvardaki resimlerini görüyorsunuz.





       Üst katlara çıkarken, bir de bu "Akdeniz" heykeli sizi karşılıyor. İlhan Koman'ın yapmış olduğu bu heykeli de görmek hoşumuza giden ayrı bir detay oldu.





             İlk katta eski paraların sergisi vardı. Osmanlı Dönemi'nden kalma sikkeler sergileniyordu. Görmek oldukça etkiliyeciydi.






    

     İkinci ve üçüncü üst katlarda ise çeşitli tablolar ve portreler yer almakta. 

     İstanbul'un şehir yaşamını ve günden güne değişimini anlatan bu fotoğraflar güzel dizayn edilmiş ve konu iyi yansıtılmış.




     





 




   
      Viyana Kuşatması'nı anlatan bu resmin detaylarında baya oyalandım. 




      Kuratörlüğünü Necmi Sözmez'in üstlenmiş olduğu bu sergi 13 Eylül'den beri sergilenmekte ve yıl sonuna kadar da halka açık olacak...  

Güncel etkinlikleri buradan takip edebilirsiniz.

 - Nazlı
Yapı Kredi Koleksiyonlarından Bir Seçki: Sarmal Helix Sergisi Yapı Kredi Koleksiyonlarından Bir Seçki: Sarmal Helix Sergisi Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 10:20 Rating: 5

1 yorum:

  1. Gitmesem de ,sayenizde sergiyi gezmiş görmüş gibi oldum :) Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.