Doğu Ekspresinde Cinayet - Spoilersiz



Merhabalar :) Bugün bir Agatha Christie polisiye romanı olan ''Murder On The Orient Express'' yani ''Doğu Ekspresinde Cinayet'' adlı filmi izlemeye gittik ve sizlere spoilersiz bir şekilde film hakkında bazı bilgiler vermek istedim.

Agatha Christie bu romanı İstanbul Pera Palace Hotel 'deki 411 numaralı odada yazmış. Bu yüzden hikaye İstanbul'da başlıyor. Kitabın yayınlanma tarihi 1 Ocak 1934. Kitabın daha önceki uyarlamaları ise Şark Ekspresinde Cinayet (1974) ve Doğu Ekspresinde Cinayet (2001)

Oyunculara gelecek olursak baya güçlü bir kadrosu var. Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz, Kenneth Branagh, Willem Dafoe gibi önemli isimler var.


      
 
 
 
 
Ayrıca dedektif Hercule Poirot rolünde gördüğümüz Kenneth Branagh filmin yönetmenliğini de yaptı.
 
 
 
Bu film ayrıca "İKSV Galaları" kapsamında Sirkeci Garı'nda dünya ile aynı anda gösterildi çünkü Sirkeci Garı hikayenin başladığı yer imiş :) Fırsat bulsam ben de gitmek isterdim açıkçası ama böyle bir etkinlik yapıldığını bilmek de orada olamasam da bana yetti :)
 
 
 
Filmin konusundan bahsetmek istiyorum birazda; gece yarısından sonra artan şiddetli tipi yüzünden Doğu Ekspresi artık yoluna devam edemeyecek durumdadır. Yılın bu zamanlarında lüks tren tamamen doludur. Ertesi sabah yapılan kontroller sonucu tüm yolcuların sağ salim trende olduğu anlaşılır. Ancak defalarca bıçaklanarak öldürülen Amerikalı yolcunun kompartımanının kapısı içeriden kilitlidir.

Sonunda trende yolculuk etmekte olan Hercule Poirot cinayeti incelemeye başlar. Ancak kimi yolcular cinayetin izlerini yok edebilmek için yaşlı dedektifin dikkatini dağıtmaya çalışırlar. Poirot, kehanet sayılabilecek bir saptamayla cinayeti bir değil iki şekilde çözümlemeyi başarır.
 
 
Filmi çok beğendiğimi söyleyerek ilk fırsatta gitmeniz gerek diye düşünüyorum. Atmosfer, konu, işleyiş, hikayenin gidişatı derken sizi içine çeken bir film olmuş. Fragmanı ise bu linkten izleyebilirsiniz. Tabi bu tarz konuları seviyorsanız :) Yeni yazıda görüşmek üzere!
 
 
 
 
 
 - Merve
 
 
 
Doğu Ekspresinde Cinayet - Spoilersiz Doğu Ekspresinde Cinayet - Spoilersiz Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 16:25 Rating: 5

2 yorum:

  1. Çıkmaz isimli kitaba çok benziyor ve ben o kitaba bayılırım:).

    YanıtlaSil
  2. Film, poster, konu ve oyuncular ilgi çekici duruyor. Uygun bir zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.