Hababam Sınıfı Müzesi / Adile Sultan Kasrı

Yeni yazımızdan herkese kocaman bir MERHABA ! Bugün çok özel biryere gittik. Burası Hababam Sınıfı Müzesi'ydi ! 

Bu zamana kadar ve gene -annem diyene kadar- buradan haberimiz olmadı ve buna üzüldük açıkçası... Çünkü daha önceden gelmek isterdik. Annem 1 hafta önce veya daha fazla olmuş olabilir burayı söyledi, fakat bugün gidebildik fırsat bulup... 

Adile Sultan Kasrı (Hababam Sınıfı)

Adile Sultan Kasrı'nın site linkine buradan bakabilirsiniz. Bahçesinde kafe alanı var, geniş bir bahçeye sahip. Bahçeden girer girmez sanki zamanda yolculuk yapmışta 70'li yıllara gitmiş gibi hissettiriyor. Ayrıca bahçesini birbirinden tatlı kediler mesken tutmuş. :)





Adile Sultan Kasrı

Yukarıdaki fotoğraf, Adile Naşit'in elinde okul zili ile indiği merdivenlerin fotoğrafı... İçeride restaurantı da mevcut ! Bu çok iyi değil mi? Sitede menü ve fiyatları yazıyor. Biz ailece gittik ve yemekte yedik. Makarnaları çok lezizdi, diğer yemeklerinde öyle olduğuna eminim. 

 Yemek yedikten sonra asıl Hababam Sınıfı'nın çekildiği sınıfı görmeye geldi sıra. İçeri girerken ayağınıza galoş giyiyorsunuz tabiki her saray müzesinde olduğu gibi. Sınıfın içinde Hababam Sınıfı müzikleri çalıyor.


Hababam Sınıfı

İnsanın gözünün önüne sahneler geliyor içeriyi gezerken ister istemez. Gençliğe Hitabe'yi okumaları, haylazlıkları... :)


Hababam Sınıfı

Bu kemik arkadaş, kapıdan girer girmez karşılıyordu insanları ve hemen filmden o komik sahneyi akla getiriyordu;

yaw hocam ne hale gelmişsiniz görmeyeli, kemikleriniz sayılıyor vallaha ahahh.. 




Hababam Sınıfı


Hababam Sınıfı

Burayı görmüş olmaktan çok keyif aldık. Birgün deseler göreceksin diye, inanmazdım belkide.. Sıralara oturduk, onların bakış açısından baktık... Sizler de fırsat bulursanız mutlaka gidin, gezin ve o havayı soluyun. İnanın buna değer...


Adile Sultan Kasrı

Nazlı Börkü

Hababam Sınıfı Müzesi / Adile Sultan Kasrı Hababam Sınıfı Müzesi / Adile Sultan Kasrı Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 18:25 Rating: 5

8 yorum:

  1. İstanbul'da oturupta, Hababam Sınıfı müptelası olupta görmediğim için kendimi ayıpladım. Şanslısınız annenize şükredin. :D

    YanıtlaSil
  2. Hahah :D Bizde bu utancı yaşadık. Seni anlıyoruz :P Sonuçta bizimde daha önceden haberimiz olabilirdi.. İstanbul'da doğup büyüdük neticede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bu ayıbı kapattını bakalım ben ne zaman kapatacam :))

      Sil
  3. Ayy içim bir tuhaf oldu. Çok güzel kareler yakalamışsınız. Gitmiş kadar oldum. Ama mutlaka bir de canlı canlı görmeliyim. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. yaaa eskiler özlenir adlı çalışma gibi olmuş :D kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler kızlar elimden geldiğince bilgilendirmeye çalıştım. :) Zaten üst katlara çıkış izni yok, o yüzden daha detaylı yazamadım.

    YanıtlaSil
  6. Ahh ne kadar güzel görünüyor. Tatlı tatlı kıskandım valla :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.