İzlediğimiz Ama Sizlerle Paylaşmadığımız Dört Yabancı Dizi


Herkese merhaba :) Bloğumuzda geniş bir film ve dizi arşivimiz oldu bildiğiniz gibi ancak sizlerle paylaşmadığımız ama izlediğimiz daha birçok dizi var. Bugün, hepsine olmasa da bazılarına yer vermek istedik. Sizler için seçtiğimiz dört dizi ve hakkındaki yorumlarımıza gelelim;

Queen Of The South



Bu dizimiz 3. sezonunda olmakla beraber bol aksiyon vadeden bir dizi. Konusunda ise Teresa Mendoza küçük çapta uyuşturucu tacirliği yapmaktadır. Guero adında biriyle iş yapmaya başlar. Bu sırada Guero ile aşk yaşamaya başlar. Guero, Meksika karteliyle iş yapmaktadır ve kartelin arkasından iş çevirdiği için öldürülür. Olaydan sonra kartelin elinden kaçar ve Amerika’ya gelir. Sevgilisini kaybeden Teresa, hayatta kalma savaşı verir. Akıllı davranırsa kendini bu zor durumdan kurtarabileceğini bilir. Bu kirli işlerin arasında temiz biri olarak kalmaya çalışacaktır.

Benim dizi hakkındaki yorumum ise, kadınların başı çektiği (her ne kadar uyuşturucu gibi tasvip etmediğim bir iş olsa da) bir dizi olduğu için bana değişik geldi, ilgimi çekti ve izlemeye karar verdim. Ayrıca çok merak ettirici ve hayatın içinden bir dizi olduğunu düşünüyorum ve fragmanı da paylaşıyorum;




COLONY


Bir diğer dizimize geçelim şimdi de. Colony ise bir ailenin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Los Angeles şehri, aniden bir uzaylı ulusunun istilasına maruz kalıyor ve etrafı 90 metre yüksekliğinde duvarlarla örülüyor. Dizi, istilanın getirdiği baskıcı rejim karşında insanların yaşam mücadelesine odaklanıyor. Bütün savunma sisteminin ve mensuplarının yok ediliyor, istilacıların halkı kontrol altında tutmak üzere kendileri ile işbirliği yapan insanları içeren, halk arasında ‘Kızıl Başlıklılar’ diye adlandırılan bir askeri denetim gücü oluşturduğu, özgürlüğün olmadığı ve itaatsizliğin sonuçlarının ölümcül olduğu bir rejim. Baş rollerde ise Josh Holloway ve Sarah Wayne Callies var, yani tanıdık isimler.

Benim dizi hakkındaki yorumum ise, 3 sezonluk bu dizide en çok 1. sezonu beğendim. 






DECEPTION


Diğer dizilere göre yeni olan Deception'ı bu sene izlemeye başladık.  Suç, gizem, aksiyon ve komedi ögelerini barındıran bu dizi de ilgimizi çeken bi dizi oldu. Ayrıca, dizide baş karakterin (bizim gibi) bir de ikizi  var :) Konusu ise, Cameron Black çok ünlü ve başarılı bir illüzyonisttir. Büyük riskler aldığı şovları heyecan içerisinde izlenmekte ve  kendini illüzyon işinde rakipsiz görmektedir. Birgün, ikizi Jonathan işlemediği bir cinayet suçu ile hapse girer. Aradan biraz süre geçer. Cameron, kardeşinin suçsuz olduğunu ispatlamak için FBI’ın yardımına ihtiyaç duymaktadır ve FBI’a bazı davaları çözmesinde yardımcı olmaya başlar.

Deception hakkında tek olumsuz olay bence dizinin fazla hızlı gidiyor olması. Olaylar bazen arka arkaya hızlı ilerleyince takip etmek kolay olmayabiliyor. Onun haricinde bazı bölümler sıradan seviyedeyken, bazı bölümler daha akıllıca yapılmış. O özelliğini de sevdim. 



The 100


Son dizimiz The 100. Bu dizi içlerinde en eskiden başladığımız dizi. İçinizde izleyenlerin olması ihtimali yüksek :) Konusunda ise, 97 yıl önce gerçekleşen bir nükleer patlama sonrasında yeryüzünde yaşayan insanların birçoğu ölür. Çevreye yayılan radyasyondan dolayı dünya yaşanılamaz bir yere dönüşür. Hayatta kalan insanlar ise 12 farklı ülkenin sınırları içerisinde yaşamaktadır. Yayılan radyasyon yiyecek sıkıntısı oluşturmaktadır. Bu nedenle 18 yaşın üstünde olan kişiler ne suç işlemiş olurlarsa olsunlar uzaya fırlatılarak cezalandırılırlar. Daha sonra, Ark’ın kaynakları hızla tükenmeye başlar ve bir an önce yeni çözümlerin aranması gerekir. Yeni kaynaklar aramak içinde Ark oluşumunun aklına bir fikir gelir. Yapılan duyuru ile mahkûm olanlardan 100 kişiyi tekrar dünyaya gönderirler. Dünyaya tekrar inen 100 mahkumu zorlu bir süreç beklemektedir.

Benim yorumum ise, 5. sezonunda olan bu dizinin en çok ilk 2-3 sezonunu beğendiğimi söylemem gerek. Daha sonrasında olaylar fazla uzuyor ve artık sırf sonunda ne olacak diye izlemeye başlıyorsunuz. Bazen ne yazık ki bir dizi tuttuğu zaman bu hatayı yapıyorlar. 


Merak ettiklerinizi izleyip ya da izlediyseniz yorum yapabilirsiniz :) Yeni yazıda görüşmek üzere! 

-Merve
İzlediğimiz Ama Sizlerle Paylaşmadığımız Dört Yabancı Dizi İzlediğimiz Ama Sizlerle Paylaşmadığımız Dört Yabancı Dizi Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 19:05 Rating: 5

5 yorum:

  1. The 100 beğenerek izlediğim bir dizi ama son sezonu daha işlemedim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yazi nin basligi tam benlik olmus bende filmleri dizileri izleyip bazen yazilacak degeri olmadigindan bazende sirf yazmak istemedigimden yazamiyorum😁

    YanıtlaSil
  3. Gotham da listede olabilir güzel çerezlik bir dizi

    YanıtlaSil
  4. 100 'e başladım ama nedense araya zaman girdi, devamı gelmedi.
    Colony'yi takipteyim, güncel olarak seyrettiğim dizilerden biri.
    Diğer 2 diziyi izlemedim ama özellikle ilki ilgimi çekmedi değil.

    Teşekkürler paylaşımın için :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.