Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi


Herkese merhaba! Bugünkü yazıda sizleri bir botanik bahçesine götürmek istedim. Mutlaka bilmeyenleriniz olacaktır ''Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi''ni. Buraya ilk olarak sanırım 7-8 yıl önce gelmiştim. Aslında yeri yakın olmasına rağmen birdaha gelmek kısmet olmamıştı, bugüne oldu. Gelin hep beraber gezelim :) 

Yeri nerede diye soracak olursanız buradan bakabilirsiniz. Sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bahçenin Ataşehir ve Ümraniye olmak üzere iki adet girişi var ve bir tanesinden, yani ilk gördüğünüz fotoğraftakinden normal araçlar giriş yapamıyor. Bunun için görevliler size yardımcı olup diğer yolu anlatacaklardır. 

Bahçeye ilk girdiğinizde aşağıda gördüğünüz tabelalar karşılıyor sizi. Parkta böyle birçok yön gösteren tabelalar mevcut, böylelikle hangi yöne gitmek istediğinizi daha kolay seçebilirsiniz.





Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB), 1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi Nezahat Gökyiğit adına hatıra parkı oluşturulmak amacıyla kurulmuş.
Daha sonra amaç değiştirilerek, botanik bahçesi olma yolunda çalışmalara başlanarak 2002 yılında halkın ziyaretine açılmış ve 2003 yılında adı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi olarak değiştirilmiş.
Bahçe sekiz adadan oluşuyor (Merkez, Ertuğrul, Mesire, İstanbul, Arboretum, Meşe, Anadolu, Trakya Adaları) ve birçok değişik bitki türleri bulunuyor. Ben de bu bitkilerden birkaçını çekip sizlerle paylaşmak istedim. Bitkilerin önce isimleri, aşağısında da kendilerini ve parktan diğer görselleri görebilirsiniz. Bahçeye 50.000 ağaç ve çalı dikildiğini de ekleyelim.

Burada ayrıca birçok atolyeler, konferanslar, kurslar da yapılıyor. Koruma projeleri yapılıyor ve birde kütüphanesi bulunuyor.

















Birde bu parkın kazları var ki sormayın. Onlar da gene oradaydılar ve etrafa neşe saçıyorlardı :)




Parkın bu bölümünde çevrede birçok piknik alanı mevcut, piknik de yapabilirsiniz. 


Ziyaret saatleri;


  • Bahçe Açılış Saati 09.30
  •  Bahçeye Son Giriş Saati
  •  Kasım, Aralık, Ocak, Şubat aylarında 16.00
  •  Mart aylarında 17.00
  •  Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında 18.00
  •  Eylül, Ekim aylarında 17.00
Haftasonları veya uygun zamanınızda, yolunuz düşerse mutlaka ailenizle veya arkadaşlarınızla uğrayın derim. Parkın tek dezavantajı, yol kenarında olduğu için büyük bir bölümüne yol ve araba gürültüsü gelmesi. Yeni yazıda görüşmek üzere!



-Merve

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 19:05 Rating: 5

3 yorum:

  1. Bolca fotoğraf eklemeniz güzel olmuş, gezmiş kadar oldum. :)

    YanıtlaSil
  2. Onca senedir gelirim İstanbul'a ancak son gelişimizde Sabiha Gökçen'den Kadıköy'e gelirken dikkatimi çekmişti tabelası, hatta demiştim ki bu derece kıymetli bir araziyi paraya tahvil etmeyip de sevdiğine ithafen parka çeviren, insanların kullanımına açan Adamlar da var. Dünya belki de onların sayesinde dönüyor:) Bugüne kadar neden fark etmemiş olduğuma şaşırdım elbette, belki de önce Havaş, şimdilerde Havabüs oradan geçmiyordu.:) Sayenizde daha da aydınlanmış, sorularıma cevap bulmuş oldum. Bizim lokasyonlarımıza ters kalsa da belki bir seyahatte, yazıdaki bilgiler rehberliğinde biz de tadını çıkarırız, kimbilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, evet başka birisi olsa burayı bu şekilde değerlendirmezdi, gerçekten iyi insanlarmış. Keşke herkes böyle yapsa o zaman heryer park ve bahçe olurdu. İnşallah böyle yerler ileride daha fazla olur. Umut etmek her şeydir :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.