Dün "İstanbul Art Show" daydık! Peki Nasıl Geçti?

İstanbul Art Show

      Yeni bir yazımızdan daha herkese merhaba! Dün "İstanbul Art Show" daydık ve tüm günümüzü verdik. Harbiye'de bulunan "Hilton Exhibition & Convention Center" da gerçekleşti etkinlik. Yazının başından bir noktaya değinmek istiyorum, malesef etkinlik bugün sona eriyor. Üç gün sürdü, yani Aralık 14,15 ve 16'sı olmak üzere üç günlük bir etkinlikti. Gidenleriniz olduysa ne ala, gidemeyenleriniz varsa bugün kalan zamanlarında gidebilir ve son gününde bu sanat dolu ve faydalı etkinliğe yetişebilirler, hiç gidemeyecek olanlar ise yazımızdan tüm detaylara zaten ulaşacakları için üzülmesinler :)

   Öncelikle bu fuar alanına girebilmeniz için sitelerinde bir online kayıt formu vardı. Buradan ücreti %50 indirimli alabiliyordunuz ve 40tl olan giriş ücreti 20tl'ye düşüyordu. (şu an online kayıt bitmiş durumda) Biz öğrenci durumunda olduğumuzdan ücretsiz giriş yaptık. 

  Alana girdikten sonra biraz ileride sağda bir gişe vardı. Orada çalışan kızlar bizden bazı bilgiler aldıktan sonra birer ziyaretçi kartı oluşturdular ve bizde onları boynumuza takarak fuar alanlarına giriş yapabildik. Her girişte kapı yanlarında bekleyen görevlilere kartların üzerinde bulunan Qr kodlarını okutarak içeri giriyordunuz. 




   Fuar iki katta gerçekleşiyordu ve alanlar çok genişti. Öyle ki, iki sergi odasında da birçok katılımcının eserleri sergilenebiliyordu. Her taraf resim, heykel, el çizimleri, atolyeler yani kısacası ilham ve sanat doluydu. Şimdi katılımcılardan çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşacağım ve eminim bana hak vereceksiniz. :)






     Devam ediniz :)



Ayşe Hanım ile konuşmamda, bu eserini 3 ayda tamamladığını söyledi ve hafif sıvı gibi olan renkli kalemlerle yapmış. Bizim de Stilistlik kursuna giderken kullandığımız çizim kalemlerimizde beyazı vardı. Onunla ışık yapardık. Onların renklisinden kullanmış sanırım. Birkaç defa Hindistanda bulunmuş.



    Devamm :)




    Devammm




Sanki içinde bir insan var gibi değil mi? En hoşumuza giden eserlerden oldular... Kesinlikle... Çok yaratıcı.


Hakan Dilek




       Devam edin, gözünüz gönlünüz açılsın :) Hepside ne kadar güzel eserler değil mi? Harikalar...


Mine Tudun










   Yazabildiklerimden isimleri yazmaya çalıştım, kim hangi eseri yapmış.. Fakat bazılarını alamadım. 

   Saat 14:00'te ise "İlker Canikligil"'in söyleşisine katılmak için yerlerimizi aldık. 

  Yalın Alpay ve İlker Canikligil, Sanat ve Post-Hümanizm konularını ele aldılar. (kendisi hakkında detaylı bilgi için internet sitesi ilkercanikligil.com a bakabilirsiniz ve Youtube sayfası İstanbul Film Akademi'ye abone olabilirsiniz.) Çok faydalı bilgiler verdiler dinleyicilere. İlker Canikligil'in "İspanya'da Yağmur" adlı kısa filmi de gösterildi. İzlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.


Yalın Alpay (sol) ve İlker Canikligil (sağ)









  Robotlardan yapay zekalara, Trans-Hümanizm, Hümanizm ve Post-Hümanizm'in farklarına, ileride YZ'nın insanlara açabileceği zararlardan veya faydalardan yani birçok tam bizim ilgi alanımız olan konuları ele aldılar. Yakından tanıyanlar bilir bu konulara karşı olan ilgimizi diyeyim ve İlker Canikligil ile çekildiğimiz fotoğraflara geleyim. Konuşma sonunda fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı, sağolsun ve tanışma sonrası fotoğraf çekildik. 




   Fakat fotoğraflar Merve'nin yanlışlıkla telefonunun kamerasını "Portre" ayarında unutması (ikinci fotoğraf) ve 2 sn'lik çekim ayarında unutması (birinci fotoğraf) sonucu bulanık çıktılar. Olsun, önemli olan faydalı ve bilgi dolu bir konuşma dinledik ve kendisiyle tanışma fırsatı yakaladık. :) 


- Nazlı


   

Dün "İstanbul Art Show" daydık! Peki Nasıl Geçti? Dün "İstanbul Art Show" daydık! Peki Nasıl Geçti? Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 14:05 Rating: 5

3 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.