Ölümcül Makineler'i (Mortal Engines) İzledik!



Herkese merhaba! Bugünkü konumuz gene bir film üzerine olacak (film kurdu olduğumuzu bilmeyen kalmamıştır sanırım. :)) 

Philip Reeve'in dört kitaplık serisi olan Mortal Engines'in ilk filminin, tahmin ediyoruz ki diğer filmleri de önümüzdeki senelerde devam filmi olarak karşımıza çıkacaktır. Bu arada bütün serilerin isimleri ve kitaplarını da paylaşmadan olmaz. Mortal Engines (2001), Predator's Gold (2003), Infernal Devices(2005), and A Darkling Plain (2006) olarak dört kitaba ayrılıyor.


Oyunculara gelecek olursak, Matrix ve Yüzüklerin Efendisi gibi önemli filmlerden tanıdığımız Hugo Weawing'i ''Thaddeus Valentine'' olarak izliyoruz. Kötü adam rolünde olduğunu ekleyelim. (Çünkü her hikayenin bir kötüsü olur, bu spoiler değildir diye düşünüyorum.)



Hera Hilmersdottir ve Robert Sheehan'ı ise Hester Shaw ve Tom Natsworthy olarak görüyoruz. 


Filmin konusu ise şu şekilde; dünyayı yok olma noktasına getirmiş büyük savaşların ardından yeryüzünde yeni bir yaşam şekli gelişmiştir. Hareketli büyük şehirler, kendilerinden küçük şehirleri yutarak onların kaynaklarını yağmalamaktadır. Londra'nın fakir kesimlerinden gelen Tom Natsworthy ile kaçak Hester Shaw'un karşılaşması, genç adamın hayatı için mücadele edeceği zamanların başladığı anlamına gelecektir. (sinemalar) 


En çok ilgimizi çeken durum ise Peter Jackson'ın yapımcılar arasında olması oldu. Bu bizi mutlu etti ve daha çok meraklandırdı. Filmin yönetmeni ise Christian Rivers. Rivers ise belli ki Peter Jackson'ın en iyi adamlarından, çünkü Hobbit filminde de yönetmenlik yapmış. Aslında baktığınız zaman bu film fantastik bilimkurgu tarzında olduğu için biraz Tim Burton filmlerini de andırıyor.

Benim film hakkındaki yorumlarım ise kesinlikle olumlu yönde. Görsel efektlere bir kere olağanüstü bir çaba harcamışlar, o bakımdan kitabını okuyanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Hayallerindeki dünyanın gerçeğini bulacaklarından eminim :) Filmin süresi 2 saat ve sizi içerisine çeken, kesinlikle durgunluk yanı olmayan ve bol aksiyonlu bir film. Sıkılmadan izleyeceğinizi garanti ederim. Fragmanı aşağıda paylaşıyorum, bence bu haftasonu filminiz hazır :) Yeni yazıda görüşmek üzere!





-Merve
Ölümcül Makineler'i (Mortal Engines) İzledik! Ölümcül Makineler'i (Mortal Engines) İzledik! Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 15:09 Rating: 5

5 yorum:

  1. Güzel bir tanıtım yazısı. Tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. Spoilersız ancak bu kadar anlatılırdı. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Film hakkındaki olumlu düşüncelerim depreşti. Yaşadığım yerde ki sinemaya gelmemiş İnternet'e orijinal görüntüsü düşünce izleyeceğim...Tanıtım için teşekkür ederim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  4. Güzel anlatım ilgimi çekti, izleyeceğim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.