"Parallel Universe" Sergisi DasDas'ta açıldı!

"Parallel Universe" Sergisi | DasDas


     Merhaba arkadaşlar ben Nazlı :) Bu yazımda sizlere geçtiğimiz günlerde gitmiş olduğumuz "Parallel Universe" sergisinden bahsedeceğim. Ouchhh Studio'nun Zenger küratörlüğü, Paribu'nun ana sponsorluğunda 11 Haziranda kapılarını biz sanatseverlere açtı. Sergi Metropol İstanbul Avm'de bulunan DasDas sahnesinde yer almakta.

   Kulağa çok hoş geliyor değil mi? "Parallel Universe"... Çokta merak uyandırıcı.. Açıkçası biz bu serginin reklamını görür görmez "en kısa zamanda gitmeliyiz" dedik ve birkaç gün içinde soluğu DasDas'ta aldık. 

   Serginin içeriği ise şu şekilde; "Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi", "Şiirsel Yapay Zeka","Göbeklitepe Mimari Veri" ve "Osman Hamdi Bey Eserleri"nden oluşuyor.

Sergi ücretli bir sergi. Fiyatlar; öğrenci 38TL, normal 55 TL.




   Biletleri girişte sol tarafta bulunan gişelerden temin edebilirsiniz. 

   İlk girişte kırmızı ışıklı gizemli atmosferi olan bir yerden geçiyorsunuz ve salona buradan giriyorsunuz. Zaten sergi tek büyük salonda sergilenmekte. Yansıtmalardan ve perdelerden oluşuyor.



   

    Öncelikle söylemeliyim ki sergide görsel uyaranlar fazla. Işık, sesler vs sizi rahatsız edebileceğini düşünüyorsanız veya Epilepsi hastasıysanız girmemeniz gerekiyor. Bununla ilgili de ilk başta uyarı yapılıyor zaten.






  Korkma, fazla görsel paylaşmayacağım ;) Sadece birkaç tane.. Ben de o görsel şöleni gidip kendin izlemeni istiyorum.

  Bu bölüm ise Van Gogh'a ayrılmıştı

 




   Bu bölüm de "Osman Hamdi Bey"e...









  Son ise 12 bin yıllık geçmişe sahip olan tapınma bölgesi "Göbekli Tepe" ye ayrılmıştı. 




  Evet arkadaşlar, size anlatacaklarım bu kadar sergi hakkında.. Sizin de ilginiz varsa mutlaka gidip deneyimlemenizi öneririm. Eski zamanlarda yapılmış eserlerin Teknoloji ile buluşması benim ilgimi çok çekiyor. Yeni yazılarda görüşmek üzere!


"Parallel Universe" Sergisi DasDas'ta açıldı! "Parallel Universe" Sergisi DasDas'ta açıldı! Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 22:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.