İki Müthiş Sergi Birarada: "Ritüel" ve "Art Market II"




     Merhaba değerli okuyucular. :) Eskisi kadar sık yazı yükleyemesekte biliyorsunuz ki zaman buldukça sizleri sergilerle ve etkinliklerle ilgili bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bugün de benim izin günüm olduğundan uzun zamandır gidemediğimiz Karaköy taraflarında baya dolandık ve iki adette güzel sergi gezdik. Çok özlemişiz çook. :) Haydi başlayalım.

    Birinci sergimiz "Ritüel" adlı Kasa Galeri'de yer alan sergiydi. Kasa Galeri'nin karşısında yer alan büfede birşeyler yerken şans eseri dikkatimizi çeken bu mini sergiyi direkt girip gezmeye başladık :) Sergi 6 Temmuz'da sona eriyor.


Emin Mete Erdoğan "Güneş Ana" Heykeli







   "Emin Mete Erdoğan, "Güneş Ana" heykeli ile "Yer ve Gök" isimli resimlerinde kutsal olanın zaman içindeki değişim ve dönüşümlerine odaklanıyor."

 "Sanat pratiğinde tekrar,tekrardaki aynılık ve farklılık, eyleme bağlı olarak ses, ritim ve iz üzerine çalışan Hacer Kıroğlu, "Kilim" isimli çalışmasını tekrara dayalı ritmik karalamalarla oluşturduğu yüzeylerle, Anadolu kilimleri arasında kurduğu ilişkiden yola çıkarak üretiyor."

"Kaan Fıçıcı, "Ritoloji Serisi:İsimsiz" adlı resminde, günümüz ve erken dönem toplumları arasında ritüel kavramı çerçevesinde özdeşlik kurarken, bu verileri görsel bir etnografik envanter şeklinde inceliyor." 



  Gelelim diğer sergimize. Anna Laudel Contemporary "Art Market II" adlı sergide ise birçok isim yer alıyordu. Öyle ki, Türkiye ve yurt dışından tam tamına 30 sanatçının eserleri mevcut. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenmiş ve bu yıl da ikincisini düzenlemişler bu serginin. 11 Temmuza kadar ise kapıları açık. 

   Resim, heykel, gravür, baskı, seramik ve neon olmak üzere birçok farkı tekniği bir arada görebileceğiniz bu sergi bizim çok hoşumuza gitti. Tam aradığım tarzdaydı. Ayrıca Ramazan Can'da ünlü tabloları ile gene sergide yer almaktaydı :) Geçen sene onun gene Anna Laudel'de olan "Evvel Zaman İşi" adlı sergisine gitmiştik belki hatırlayanlarınız vardır. Linki şöyle atayım bakmak isterseniz diye.




    Şimdi en beğendiğim çalışmaları sizlerle paylaşacağım. Sizin gördüğünüz kadarıyla görüşleriniz nedir peki bu iki sergi hakkında?


















Psychedelic bir çalışma değil mi? Çok iyi!! Kompozisyonu da çok iyi ayarlamış...









- Nazlı
İki Müthiş Sergi Birarada: "Ritüel" ve "Art Market II" İki Müthiş Sergi Birarada: "Ritüel" ve "Art Market II" Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 19:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.