Varuna Gezgin Cafe: Gezginlerin Kafesi


Yeni bir yazıdan merhaba! Bugün hazır hava güneşli, yavaş yavaş yaz geliyorken, geçen günlerde -sağolsun- sosyal medya sayesinde keşfettiğim Beyoğlu'nda bir kafeye gittik Nazlı ile birlikte. Aslında ilk önce Twitter sayfalarını görmüştüm. Daha sonra sitelerine baktığımda aslında kafeleri de olduğunu gördüm.

İlk kafeleri Eskişehir'de açılmış. Daha sonra İstanbul, İzmir ve Ankara'da da açmışlar.



Bir diğer adı da ''Cafe del Mundo'' yani ''Dünya Cafe'' olarak geçiyor. Kurucusu Murat Fıçıcı, ilk olarak bu isimle açmış.


Kendisi ise kafenin kuruluşunu şu şekilde anlatıyor;

Hikayemiz

2004 yılında sırtçantası ile yaptığımız gezilerden edindiğimiz tecrübeleri paylaşmak için açtığımız Varuna Gezgin Kafe daha sonra diğer seyahat gönüllülerinin verdiği destekler ile hızla büyüdü. Geçen 10 yıl zarfında 240 personelimize dünyayı gezmeleri için maddi destek verdik, yüzlerce gezgine ekipman ve bilgi desteğinde bulunduk, yolları Eskişehir, Ankara ve İzmir’e düşen binlerce sırtçantalı gezgin turiste ücretsiz konaklama ve rehberlik hizmeti sağladık.
10 yılda 145 ülkeye yaptığımız gezilerde gördüğümüz değişik yemek, eğlence, işletmecilik kültürlerini Eskişehir, Ankara ve İzmir’e taşıdık. Kafe ve Restorant işletmeciliğinde bir çok konuda Türkiye’ye ilkleri getirip öncülük yaptık. Bu yeniliklerin çoğu hem müşteriler hem de medya tarafından büyük destek ve beğeni topladı. Uzun bir Güney Amerika seyahatinden gelen ekip Ankara ve İzmir ile başlayan şubeleri Cafe del Mundo (Dünya Kafe) ismi ile açmaya karar verdi. Amacımızı ‘Değişik ülkelerde sırtçantalı gezginlere destek veren ve dünya kültürlerini müşterilerinin ayaklarına getiren Dünya Kafe’ler açmak’ olarak belirledik.
Bu çıktığımız yolculukta ortağımız ve yol arkadaşımız olan Özge, Emre, Erdem, Halil, Oytun ve Emrah’ında Varuna Gezgin ekibine katılması ile bir köy enstitüsü mantığı ile başlayan yolculuğumuz Dünya Kafe’ler (Cafe del Mundo) ile büyümeye ve dünyaya açılmaya doğru gidiyor.
Murat Fıçıcı
Varuna Gezgin Kurucusu






Birçok gezileri de olmuş ve olmaya devam ediyor. En sevdiğim özelliklerinden biri de çalışanlarına dünyayı gezdiriyorlarmış! Gerçekten süper!

Mekanda ise, English ve Irish Pub temasının işlendiğini gördüm ve çok yakışmış. Tavandaki bayraklar ise ayrı bir hava katmış. Bayraklı bölüm teras katında ve deniz manzarası da var :)



Bizim çok hoşumuza gitti ve yolumuz düştükçe geleceğiz. Sizler de fırsat bulduğunuz anda gelin diyoruz. Siteleri için buraya, Murat Fıçıcı ile röportaj ve kuruluş hikayesi videoları için buraya, Twitter hesapları için buraya ve Instagram hesapları için buraya tıklayabilirsiniz.
Yeni yazıda görüşmek üzere! :)
Varuna Gezgin Cafe: Gezginlerin Kafesi Varuna Gezgin Cafe: Gezginlerin Kafesi Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 19:38 Rating: 5

3 yorum:

  1. Merhabalar efendim, iadeği ziyarete geldim ama bloğunuzu çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  2. takip ediyorum.başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.