"İstanbul Oyuncak Müzesi"nde Çocukluğuma Dönüş Serüvenim

İstanbul Oyuncak Müzesi

  Çocukluğumuzdaki oyuncaklarımızın kaçını hatırlıyoruz? Büyüdükçe başkalarına verdik, bıraktık onları. Şimdiki çocuklar gibi oyuncağımız telefonlar değildi o zamanlar. Bebekler, arabalar, yumuşak hayvanlar... Hep onlarla oynadık, hatta yatağımızda onlarla uyuduk.

    Şimdi çocuklar telefonlarla uyuyorlardır muhtemelen...

    Güzel çocukluk geçirdiğimizi düşünüyorum ve buna seviniyorum. 




    Bu güzel çocukluğumuzu kaybedip, tarihe gömmememizi sağlayan yazar ve şair "Sunay Akın" a ne kadar teşekkür etsek az. O, bu müzeyi 23 Nisan 2005'te kurmuş hemde 20 yılı aşkın sürede ve 40 farklı ülkeden topladığı oyuncaklarla! 




    İstanbul Oyuncak Müzesi'nin içerisindeki oyuncaklar çok eski yıllardan günümüze kadar olan zamanlardaki oyuncakları kapsıyor. 1700'lü yıllardan günümüze... Bu muazzam! 

     İçeri girdiğimde bisürü odalarda çok sayıda oyuncak vardı ve hangi birine bakıp inceleyeceğimi şaşırdım. Mutluluktan dört köşe oldum. Haha. :) Hepsi kendi içinde katagorize edilmişti ve teması vardı. 

     Sizlerle fotoğraflardan bazılarını paylaşayım. Sizin düşünceleriniz neler? Gidip görme fırsatınız oldu mu? 
    















 -Nazlı

     
"İstanbul Oyuncak Müzesi"nde Çocukluğuma Dönüş Serüvenim "İstanbul Oyuncak Müzesi"nde Çocukluğuma Dönüş Serüvenim Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 23:07 Rating: 5

5 yorum:

  1. Bende gitmek istiyorum ama asıl oğlumu götürmek istiyorum. Eskiden nasıl oyuncaklar olduğunu görmesi açısından.

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka görmeli burayı. Çok eğlenceli biryer olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Adını çok duydum ama gidip dolaşma fırsatım olmadı. Aklıma takıldı bu Corona günlerinden açık mıdır acaba böyle yerler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda kapalı. Daha sonrası için listenize alabilirsiniz :)

      Sil
  4. Ziyaret ettiğimden beri etkisinde kaldığım müze. İnsanın kendi geçmişini hatırlatması çok etkileyici. Defalarca ziyaret etsem sıkılmayacağım harika bir yer, Sunay Akın ile sohbet imaknı bulabilmek de eşsiz bir şans müzeyi gezerken.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.