Beğenebileceğiniz 3 Dizi



Yeni bir yazıdan merhaba :) Hazır sonbahara da giriyorken (gerçi biz dizi severler için zamanı yoktur ama) yeni dizi önerileri yapmak istedim sizlere bugün. Bu dizileri hem tanıtmak, hem de haklarındaki düşüncelerimi kendimce spoilersiz bir şekilde söylemek istedim. 

Her dizi türü ilginizi çekmeyebilir ancak ben konu yelpazesi geniş biri olarak her tarzdan izleyebiliyorum desem yeridir. Bu dizilerde keza konu olarak ve geçtikleri dönem olarak birbirinden farklı diziler. Ancak filmlerden ve dizilerden öğrenebileceğimiz çok şey olduğunu düşünmekle beraber, farklı tarzlara yelken açmanın kötü birşey olmadığı düşüncesindeyim.

Polisiye, suç ve gizem sever misiniz? Evet ise, ''The Sinner'' dan başlıyorum o halde :) Petra Hammesfahr’ın romanından uyarlanan ve başrolünü Jessica Biel, Bill Pullman, Nadia Alexander ve Christopher Abbott’ın üstlendiği sekiz bölümden oluşan polisiye bir mini dizi. 2017 yılında başlamış ve 3. sezonu bekliyor. Bu dizi yankı uyandıran diziler arasında oldu ve benim de dikkatimi çekti haliyle. Konusu ise, geçmişte yaşadığı bazı olaylar neticesinde davranışları değişen ve saldırganlaşan bir kadın ve bu olayı çözmeye çalışan bir dedektifi anlatıyor.



Bana göre öne çıkan ögeleri ise ilk sezonda Jessica Biel ve Bill Pullman'ın oyunculukları ve senaryonun gerçekçi ve psikolojik bir şekilde işlenmesi ve aktarılması. İlk sezonu daha çok beğendiğimi söylemeliyim ama bu ikinci sezonu beğenmediğim veya ordaki oyunculukların kötü olduğu anlamına gelmesin. Bill Pullman ikinci sezonda da oynuyor zaten. Bu spoiler sayılmaz sanırım :) 


İkinci dizi ise büyük ihtimalle her yerde bu aralar reklam ve fragmanlarını görüyorsunuzdur, ''Carnival Row'' (Karnaval Sokağı) isimli yeni başlayan dizi. Amazon Prime yapımı olmakla beraber fantastik dünyaları sevenler için listeye alınması gereken bir dizi olduğunu düşünüyorum. Başrolleri Cara Delevingne ve Orlando Bloom oynuyor. Uzun zaman sonra Bloom'u bir yapımda hele ki dizide görmek şaşırttı desem yerinde olur :) Dizi 8 bölümden oluşmakta ve ikinci sezon da geliyormuş.




Guillermo del Toro’nun yapım kadrosunda bulunduğunu da hatırlatmak isterim. Konusu ise insanların ve diğer her türlü yaratığın bir arada yaşadığı Burgue isimli şehirdeki seri katil terörünü konu alıyor. Bloom ise dedektif rolünde. Benim fikrim ise bu diziye 'çocuk dizisidir' gibi bir önyargıyla bakmamanız. Çünkü değil. Atmosfer olarak dönemi kesinlikle yansıtıyor ve gayet başarılı makyajlar yapılmış. Zaten stili neo-noir yani karanlık bir havaya sahip. Bğeneceğinize eminim :)

Gelelim üçüncü ve son dizimiz ''Yellowstone''a. Bu dizide yılların eskitemediği oyuncu Kevin Costner başrolü üstleniyor. Ayrıca Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Cole Hauser, Kelsey Asbille gibi isimler var. İki sezon şu anda ve bölüm sayıları 9-10 diye gidiyor. 



Konusu ise  Montanalı çiftçi aile Duttonların hikayesi ele alınıyor. Kevin Costner’ın Amerika’nın en büyük arazilerinden birinin sahibi olan John Dutton karakterini canlandırdığı dizide, her kesimden çeşitli saldırılara maruz kalan Dutton çiftliği üzerinden dönemin Amerikasında yaşanan güç savaşları anlatılıyor. 


Dönen entrikalar nedeniyle ''Dallas'' dizisine benzettim bu diziyi açıkçası :) Çiftlik, aile derken baya andırıyor. Bazen klişe sahneleri olsa da kendini izlettiren ve merak ettiren bir dizi. Tipik Amerikan bir havası mevcut. Barlar, kavgalar vs araya serpiştirmişler. Evleri ise o kadar şirin ki, beğenmemek elde değil. Kovboy ve western filmlerini seviyorsanız hoşunuza gider bence :)

Son olarak üçünün de fragmanını paylaşmak istiyorum. Aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi eğlenceler ve yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle!






Beğenebileceğiniz 3 Dizi Beğenebileceğiniz 3 Dizi Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 16:49 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.