Türkiye'nin İlk İnteraktif Müzesi "Museum of Motivation"

 

Museum of Motivation | Watergarden


      

   Herkese merhaba. Blog yazılarımız oldukça seyrekleşti bunun farkındayız. Pandemi dolayısıyla müze ve sergilere eskisi kadar sık gidemiyor, etkinlikleri takip edemiyoruz malesef. Bu nedenle de eskisi kadar fazla yazı ekleyemiyoruz. 

   Bu bizi üzüyor fakat elimizden birşey de gelmiyor. Dilerim ki bu korkunç günler en kısa zamanda geride kalsın ve eski özgür zamanlarımıza hızlıca dönüş yapalım. Biz yine de gidebildiğimiz yerlerden yazılar ekleyerek sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz tabi :)

   Bugünki yazım bol motivasyon kaynaklı olacak. Sizlere çok eğlenceli bir müzeden bahsedeceğim. Ülkemizin ilk interaktif müzesi, Museum of Motivation! Bu müze öyle bildiğiniz müzelere benzemiyor. Watergarden İstanbul'da yer alan bu müzenin bilet fiyatları; Yetişkin 59 tl, çocuk 39 tl ve öğrenci 39 tl. İçeriğine bakılırsa fiyatlar gayet makul.


    Burada çok eğlenceli vakit geçireceğinize emin olabilirsiniz. Birçok temaya ve oyuna sahip bu sergide biz çok güzel vakit geçirdik. Oyun dedim evet, çünkü içeride birçok oyun da bulunmakta. Bunlar Atari, sanal gerçeklik gibi çeşitli oyunlar. Hem çocuklar, hem gençler, hem yetişkinler için bir sergi anlayacağınız. :)  



    İçeri girmeden hemen önce ise bir de küçük motivasyon dükkanı bulunmakta. Hediyelik eşyalar ve motivasyon verici sözler içeren kitaplar gibi hoşunuza gidebilecek ürünler mevcut.


   Biz gittiğimizde kimse yoktu. Herşey bize özel açıldı, ayarlandı ve rahat rahat gezdik. Yanınızda bir de anlatıcı görevli bulunuyor. İlk girişte sanki bir metronun içinde gibi oturup bir jenerik izliyorsunuz ve serüven başlıyor.




   ve Atari oynadık! İnanılır gibi değil, değil mi? Oldukça keyifliydi




    90'lar unutulmaz... Çocukluk oyuncaklarımdan bazılarını bulabildim ben burada. Siz de 90'lar çocuğuysanız inceleyip bulun bakalım :)






    Bu tabloda renkli ipleri kullanarak kendi hayat yolunuzda başarmak istediklerinizi sırasıyla oluşturuyorsunuz. Çok zevkliydi bu bölüm de.




   

    Bu bölümde ise deney tüpleri temalı bir bar vardı. Çok yaratıcı olmamış mı? Renkli deney tüplerinin içeriği gıda boyasıymış, merak ettim ve sordum. Gerçekçiydi açıkçası..





  Renkli top havuzu da benim için en eğlenceli temalar arasındaydı. Çok derin değil, ayak bileklerinize anca geliyor. Renkleri olsun, ortam olsun müthişti. Duvarlarda da gene motivasyon sözleri yazılıydı.



   

     Vertigo, tansiyon, kalp hastalığınız vb. varsa geçemeyeceğiniz bir yerdi burası ise... Kolay kolay cesaret edemiyorlarmış bazı insanlar. Siz geçmek ister miydiniz? Yan taraflar dönüyor ve geçerken sanki ters dönecekmişsiniz hissi veriyor. Yer altınızdan kayıyormuş gibi.. Biz geçtik, siz de birdaha düşünün :)



 

      Bu baş döndürücü tünelden çıktıktan sonra, şirin ve küçük bir saykodelik ormana geliyorsunuz. Büyük örümcek, mantarlar, çiçekler... Neon bir orman ve ancak telefonumun flaşını açarak önümü görebildim! Epeyce karanlıktı.





    İllüzyonlu bu son bölüm de dikkat çekiciydi. Çoklu aynalarda kendinizi görebildiğiniz bölümler vardı. İnsan kendini garip hissediyor. Kendi ordusunu kurmuş veya hani Matrix filminde Ajan Smith vardıya, kendini çoğaltıyordu.. Onun gibi, haha.





Biletleri online olarak veya oradaki gişeden temin edebilirsiniz. Online biletler için Passo.com.tr linkini buraya bırakayım. Gidebileceklere şimdiden iyi eğlenceler! Gidemeyecekler ise bu yazıyı okuduğu için şanslılar, üzülmelerine gerek yok :) Tabiki deneyimlemek daha farklı ama ben böyle müzelerin ülkemizde zamanla daha yaygın hale geleceğini düşünüyorum. Sizin şehrinize de gelmesi an meselesi olabilir.


-Nazlı Börkü 

Türkiye'nin İlk İnteraktif Müzesi "Museum of Motivation" Türkiye'nin İlk İnteraktif Müzesi "Museum of Motivation" Reviewed by Nazlı-Merve Börkü on 17:38 Rating: 5

4 yorum:

  1. Farklı bir teması varmış :) Duymamıştım, hoşuma gitti :) Elbette bitecek bu salgın, sonra yaygınlaşır yeniden paylaşımlar :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. :) Sevgiler, sağlıklı günler dilerim

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Blogunuzu yeni keşfettim. Çok hoş bir blog. Benimkini de ziyaret etmek isterseniz,
    Duygublog16.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.